Christiaan Boiten

Christiaan Boiten

Inhoudelijk projectleider op het vakgebied van management accounting & control. Mobiel +31 (0)6 3882 7924

Kennissessie ‘Ontwikkel inzicht in de beïnvloedbaarheid van kostprijzen en rendement’

Purple Bridge organiseert op donderdag 10 oktober 2019 een kennissessie voor bestuurders, managers en controllers in de zorgsector.

Het onderwerp van deze sessie is het ontwikkelen van inzicht in kostprijzen en rendementen van de diensten die een zorgorganisatie levert en het nut hiervan voor de strategische en tactische besturing. Hiervoor is inzicht nodig in de belangrijkste factoren die beïnvloedbaar zijn op korte en lange termijn.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden maken we kennis met een methode om een model te ontwikkelen dat inzicht geeft in de opbouw van de kostprijs, inzicht geeft in de belangrijkste oorzaak-gevolg relaties en vanuit een integrale visie op kostprijzen is ontwikkeld.

Door gebruik te maken van de cost management software van CostPerform zijn we in staat om eenvoudig scenario analyses te maken. Als onderdeel van deze kennissessie zullen we daarom ook kennismaken met deze software.

Omdat veel managers zelf ook toegang willen tot de kostprijsinformatie, hebben we ook een voorbeeld kostprijsdashboard gemaakt met behulp van Power BI. We staan dus ook kort stil bij de voordelen van self service rapportage oplossingen om de informatie uit een kostprijsmodel te delen met stakeholders.

Praktische informatie

Datum:  donderdag 10 oktober 2019; 14.00 – 17.00 uur met na afloop een borrel

Locatie: Harmonie Amicitia, Panoven 14 te IJsselstein (Utrecht)

Er is maximaal plaats voor 25 deelnemers. Bij grotere belangstelling wordt een tweede sessie gepland.

Deelname is kosteloos, maar bij een no-show zonder afmelding uiterlijk 24 uur voorafgaand aan deze sessie wordt EUR 100 in rekening gebracht.

Aanmelden

Aanmelding kan door een e-mail te sturen naar events@purplebridge.nl met daarin je naam, organisatie, functie en e-mailadres.

Lees ook deze artikelen.