IT Finance software

Purple Bridge helpt IT organisaties onderweg naar transparante besturing.

Om IT Finance vorm te geven zijn er verschillende softwarematige oplossingen die dit als proces ondersteunen. Zowel voor de cost management en kostprijsmodel vraagstukken als ter ondersteuning van de planning, prognose en rapportage.

Finance 4 IT software voor planning, prognose en rapportage

Om organisaties te helpen snel aan de slag te kunnen met het zero service based budget, heeft Purple Bridge een applicatie ontwikkeld die het planning, prognose en rapportageproces van de IT organisatie optimaal ondersteunt.

Deze applicatie ondersteunt de planning & controlprocessen van een IT organisatie:

  • De begroting van de IT organisatie op basis van kostenplaatsen en diensten. Zowel de inzet van personeel, de contracten en inkoopkosten als de investeringen en afschrijvingen
  • De maandrapportage van de IT organisatie op basis van formatie, uren en financiĆ«n worden vergeleken met de begroting en prognose.
  • De analyse van de data met behulp van een Power BI omgeving
  • De financiĆ«le prognose op basis van realisatie gegevens, waarbij toekomstige maanden vooraf ingevuld worden op basis van de begroting of de voorgaande prognose en gebruikers deze kunnen aanpassen op basis van actuele inzichten.

Lees meer over de Finance 4 IT oplossing van Purple Bridge in onderstaand artikel.

Cost management software voor kostprijsmodellen

Naast het ondersteunen van het reguliere planning & control proces van een IT organisatie is er vaak aanvullend behoefte aan een kosten allocatie model waarin alle IT kosten worden doorgerekend naar kosten per IT service en eventueel per klant.

Dit soort modellen worden vaak gebruikt voor benchmarking en ter ondersteunen van de tariefstelling voor de doorbelasting van IT kosten.

Lees meer over de cost management oplossingen in onderstaand artikel over CostPerform en SAS CPM.


Meer informatie

Lees de artikelen die consultants van Purple Bridge over IT Finance Software hebben gepubliceerd.

Evenementen

Purple Bridge organiseert regelmatig opleidingen en andere activiteiten.

Referenties

Lees de nieuwsberichten over klanten waar we een IT Finance Software project succesvol hebben afgerond.

Presentatie Costperform congres

Op verzoek van CostPerform mochten we een presentatie verzorgen op het jaarlijkse congres in De Bazel in Stadsarchief Amsterdam. Collega’s Jeroen Schaffels en

Nieuw Dashboard beschikbaar

Er is een nieuw standaard dashboard beschikbaar voor de Finance 4 IT omgeving! Het dashboard bevat een hoofdpagina met tegels, tabellen en