Jeroen Hoevenberg

Jeroen Hoevenberg

Ervaren business consultant op het gebied van IT kosten transparantie en besturing. Een betrokken en coachende consultant. Mobiel +31 (0)6 5894 6176

Masterclass / Kennissessie ‘Agile in Control’

Op donderdag 21 november 2019 organiseren we een kennis- en netwerkavond voor IT managers en IT financials rondom het thema ‘Agile in Control’.

Veel IT organisaties adopteren het Agile werken om daarmee sneller en wendbaarder te worden. Maar Agile werken kan juist ook vertragend werken als IT, business en Finance niet op één lijn zitten. IT en Finance moeten met elkaar in gesprek om de bestaande management control aan te passen op basis van de nieuwe manier van werken.

Tijdens deze kennissessie nemen twee ervaren experts u mee in de wereld van agile werken én agile besturen. Jeroen Hoevenberg (Purple Bridge) en Martin Hofman (freelance agile controller) starten met de basics van agile werken en gaan daarna in op de vragen die met name de relatie tussen IT en Finance raken.

  • Kan IT alleen Agile werken of moet de organisatie agile werken?
  • Waarom is het Agile gedachtegoed zo lastig voor financials?
  • Hoe organiseer je Finance anders, zodat de organisatie Agile kan werken?
  • Hoe meet en rapporteer je de waarde van Agile werken?

De opzet van deze avond is als volgt:

  • 17.00 Ontvangst
  • 17.15 Inspiratiesessie 1
  • 18.15 Hapje en drankje
  • 19.00 Inspiratiesessie 2
  • 20.00 Netwerkborrel

De locatie: Restaurant De Engel in Houten

De kosten bedragen EUR 75,- per deelnemer (exclusief BTW). Deze bijeenkomst heeft geen winstoogmerk. Het geld dat overblijft na aftrek van de kosten van de locatie wordt gedoneerd aan KNGF geleidehonden.

IT-controller-opleiding-1
Deelnemers in actie bij een Agile sessie

Over de sprekers:

Deze avond wordt verzorgd door twee financials met ruime ervaring op het gebied van Agile controlling, namelijk Martin Hofman en Jeroen Hoevenberg.

Martin Hofman is een freelance Agile Controller die grote bedrijven zoals KLM Royal Dutch Airlines en Schiphol Group adviseert en ondersteunt bij het opzetten en optimaliseren van budgetten in een Agile omgeving  en waarde management. Zijn focus ligt primair op het versnellen van Agile transities door met de Finance afdeling de dialoog aan te gaan en hen te helpen met ‘Agile Controls’.

Voordat hij zich richtte op Agile Controlling, heeft Martin 12 jaar werkervaring opgedaan in het combineren van Finance en verandermanagement voor verschillende bedrijven in de reis- en infrastructuursector, zoals ProRail, Liberty Global en Imtech.

Jeroen Hoevenberg is Partner van Purple Bridge. Jeroen heeft zich de afgelopen 15 jaar gespecialiseerd in besturingsvraagstukken op het grensvlak tussen IT en Finance. Hij richt zich met name op het creëren van transparantie. Daarnaast neemt Jeroen praktische ervaringen mee uit de vele bedrijven waar hij opdrachten heeft vervuld, zoals Essent, RWE, Arcadis, DS Smith, UWV, SVB en Fontys Hogescholen. Jeroen verzorgt de opleiding IT controller van de 21ste eeuw binnen Purple Bridge.

Lees ook deze artikelen.