Picture of Christiaan Boiten

Christiaan Boiten

Inhoudelijk projectleider op het vakgebied van management accounting & control. Mobiel +31 (0)6 3882 7924

Masterclass informatiehuishouding ‘in control’ voor de zorgsector

Op donderdag 28 mei 2020 organiseren we een masterclass voor bestuurders, IT en Finance managers en Concern controllers in de zorgsector.

Het organiseren van de informatie in een zorginstelling is een steeds grotere uitdaging. Veel verschillende processen, steeds meer ondersteund door een groeiend aantal applicaties, zorgen voor steeds grotere hoeveelheden data. Data die op andere plekken in de organisatie nodig zijn om inzicht te geven, te sturen en te verantwoorden of die cruciaal zijn om de financiering van de organisatie te waarborgen. Hoe krijg je als bestuurder, manager of concern controller grip op de kwaliteit van de informatie? En hoe voorkom je dat de organisatie veel tijd en energie verliest bij het   ordenen van data naar informatie ten behoeve van de verschillende strategische, tactische en operationele processen?

Het vakgebied van het ‘ ordenen en organiseren van informatie’ heeft lang weinig tot geen aandacht gekregen van bestuurders van zorginstellingen. Vaak dachten en denken managers en bestuurders door het selecteren van de juiste software leveranciers ook hun ‘informatie vraagstuk’ te hebben geregeld, maar niets is minder waar. Als je een nieuw huis bouwt, is de architectuur immers ook niet geregeld door er verschillende bouwbedrijven bij te betrekken? Je hebt een architect nodig!

Het gaat bij het ‘ordenen en organiseren van informatie’ dus over het ontwerpen van een ‘informatiehuis’. En daarna natuurlijk ook om het realiseren van dat ‘informatiehuis’ conform de tekeningen. Welke ‘ontwerp- en bouwprincipes’ zijn er eigenlijk voor een informatiehuis beschikbaar? Wat moet ik als manager of bestuurder weten om de juiste ‘informatie architect’ in de hand te nemen?

Dat is waar we tijdens deze masterclass op in gaan. Aan de hand van verschillende denkramen en modellen én veel praktijkervaringen laten we zien wat er wel en niet werkt. Hiermee krijg je concrete informatie in handen waarmee je morgen al verbeteringen kunt doorvoeren in je eigen organisatie.

De sprekers

De master class wordt verzorgd door twee door de praktijk wijs geworden mensen:

Wim Winter begon zijn loopbaan als verpleegkundige, werkte jarenlang in de personeelsbranche en is de afgelopen 10 jaar bezig met informatiemanagement in de zorg.

Jeroen Hoevenberg begon zijn loopbaan als arbeidsmartkonderzoeker aan de universiteit Maastricht. De afgelopen 10 jaar helpt hij IT organisaties om de financiële besturing te verbeteren.

De doelgroep

Deze masterclass is bedoeld voor bestuurders, managers (IT, financiën, bedrijfsvoering) en Concern controllers in de zorgsector.

Datum en locatie

De masterclass vindt plaats op donderdag 28 mei 2020 van 14 – 17 uur op een passende locatie in de provincie Utrecht.

Lees ook deze artikelen.

CostPerform netwerk Benelux van start

Op 2 februari organiseerden we in Culemborg een netwerk event met een groep zeer ervaren cost management consultants rondom het software product CostPerform.

Maatschappelijk dividend

Purple Bridge roomt jaarlijks een stuk van de winst af als ‘maatschappelijk dividend’. Dat doneren we aan goede doelen. Als bedrijf, maar