Picture of Jeroen Hoevenberg

Jeroen Hoevenberg

Ervaren business consultant op het gebied van IT kosten transparantie en besturing. Een betrokken en coachende consultant. Mobiel +31 (0)6 5894 6176

Fontys IT aan de slag met TBM

Het afgelopen jaar heeft Purple Bridge Fontys Hogescholen in Eindhoven geholpen om weer grip te krijgen op de IT budgetten. Nu de eerste inzichten beschikbaar zijn, wil Fontys IT een volgende stap maken door de taxonomie van Technology Business Management toe te passen.

De taxonomie van Technology Business Management (TBM) is een indelingsmethode om de kosten van IT organisaties op een gestructureerde manier toe te wijzen aan IT Towers en Producten en diensten, zodat ze uiteindelijk aan bedrijfsprocessen toe te wijzen zijn.

Het voordeel van het gebruik van TBM is dat de indeling gestandaardiseerd is, zodat de kosten, volumes en consumptie van IT diensten beter inzichtelijk en bestuurbaar wordt voor bestuurders en financials.

Bij Fontys IT is al voor de start van het nieuwe jaar gezorgd dat de nieuwe tijdschrijf-items aangemaakt zijn. Deze zijn gepresenteerd aan de verschillende teams. Ook zijn de kostendragers in het financiële systeem aangemaakt zodat in het nieuwe jaar direct op de goede manier kosten verantwoord kunnen worden.

Door de aangepaste administratieve inrichten, kunnen de IT Towers goed inzichtelijk gemaakt worden in de verschillende rapportages. Deze rapportages vormen vervolgens de basis voor de planning & control gesprekken die maandelijks ingepland worden.

Het inrichten van een concept zoals TBM vraagt niet alleen conceptuele kennis, maar ook praktische ervaring met het inrichten van administraties en rapportages.

Heeft jouw organisatie ook behoefte aan meer inzicht en transparantie in de besteding van IT budgetten? Neem gerust contact met ons op!

Basisopbouw Technology Business Management model ©TBM Council 

Lees ook deze artikelen.

CostPerform netwerk Benelux van start

Op 2 februari organiseerden we in Culemborg een netwerk event met een groep zeer ervaren cost management consultants rondom het software product CostPerform.