Christiaan Boiten

Christiaan Boiten

Inhoudelijk projectleider op het vakgebied van management accounting & control. Mobiel +31 (0)6 3882 7924

TBM workshops in Chicago en New York

Sinds maart 2023 is Purple Bridge betrokken bij de realisatie van een nieuw financieel model voor de divisie Global Business Services van Wolters Kluwer. We werken daar samen met de organisatie aan een ontwerp en implementatie plan om de IT kosten zowel inzichtelijk te maken vanuit een financieel perspectief, een IT perspectief en vanuit het business perspectief.

Bij dit soort IT Finance projecten maken we graag gebruik van standaarden die in de markt beschikbaar zijn, zoals Technology Business Management (TBM), een concept dat jaren geleden is ontwikkeld in samenwerking met de CIO’s van honderden organisaties in de Verenigde Staten. En wat is er nu mooier dan dit concept vanuit Nederland weer terug te brengen naar de Verenigde Staten?

In juni en augustus hebben we een groot aantal workshops gehouden in de kantoren van Wolters Kluwer in Chicago en New York om te komen tot een bruikbaar ontwerp, dat weliswaar gebaseerd is op de taxonomie van TBM, maar vooral goed past bij de klantorganisatie. Sessies waarbij we in beeld brengen wie welke IT dienstverlening (IT View) uitvoert voor welke Klantorganisatie (Business View) en welke financiële resources daarbij worden ingezet (Financiële view).

Het resultaat wordt nu uitgewerkt in een ontwerpdocument met een inrichtingsplan en wordt ter besluitvorming voorgelegd aan de stuurgroep.

Als uw organisatie ook behoefte heeft om de kosten van de IT organisatie te berijpen vanuit het perspectief van de klanten, de eigen IT organisatie en de financiële mensen, neem dan gerust contact met ons op.

Lees ook deze artikelen.

CostPerform netwerk Benelux van start

Op 2 februari organiseerden we in Culemborg een netwerk event met een groep zeer ervaren cost management consultants rondom het software product CostPerform.