Picture of Christiaan Boiten

Christiaan Boiten

Inhoudelijk projectleider op het vakgebied van management accounting & control. Mobiel +31 (0)6 3882 7924

Mooi werk!

Een prettig compliment bij de afronding van een project.
Wat is er fijner dan te horen dat je mooi werk hebt geleverd en zelf ook het gevoel te hebben dat je met mooi werk bezig bent?

Het ging deze keer om een project bij PGGM. Zij verzorgen het beheer van de pensioenen voor de sector zorg & welzijn (Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW)), de schilders en de uitzendbranche.

Het afgelopen half jaar mocht Purple Bridge voor PGGM zorgen voor een compleet vernieuwd kostprijsmodel voor het pensioenbeheer. Een model dat inzicht geeft in de dienstverlening van het pensioenbeheer voor de verschillende pensioenfondsen.

Het model is ontwikkeld met behulp van de software van CostPerform. Zij leveren geavanceerde cost management software ‘as a Service’. Met deze software is het niet alleen mogelijk om geavanceerde allocatiemodellen te ontwikkelen, maar is het ook mogelijk om dwars door het hele allocatieproces inzicht te geven in de manier waarop de kosten, via activiteiten aan producten en klanten worden toegewezen.
Mooie gimmicks in het nieuwe PGGM model zijn bijvoorbeeld dat het model niet alleen kosten toerekent, maar ook precies uitrekent van welke afdelingen en kostensoorten die kosten afkomstig waren, en hoeveel directe en indirecte formatie naar elk object in het model toegerekend is. Echt bizar hoeveel informatie op die manier op elke laag en op elk object in het model beschikbaar komt.

Lees ook deze artikelen.

Inspiratiesessie datagedreven besturen

Op verzoek van de Lelie zorggroep in Rotterdam verzorgden collega Marcel Methorst en Christiaan Boiten een inspiratiesessie datagedreven besturen De professionals van

Yulius live met VISMA.Net Financials

Eerste mooie mijlpaal in 2023 is een feit ! Tijd voor een taartmoment! Bij Yulius GGZ gaat VISMA.Net Financials live !!Na een gedegen voorbereiding